10 groene tips

Tip 1  Bepaal eerst de plaats waar je vanuit het huis het meest opkijkt. De lijn die je zo kunt trekken noemen we een zichtlijn. In een kleine tuin is er meestal maar plaats voor één zichtlijn. Bij het maken van het ontwerp proberen wij er steeds voor te zorgen dat dit zicht zo mooi mogelijk wordt, deze lijn mag niet geblokkeerd worden met hoge dingen, het eindpunt van deze lijn is perfect voor het plaatsen van een waterelement of een ornament.

Tip 2  Probeer altijd ruimte te houden tussen een bestrating en scheidingswand. Vooral wanneer deze bestaat uit harde materialen als steen of hout. Op die manier heb je plaats om daar nog wat beplanting aan te brengen. Ook klimplanten zorgen ervoor dat je niet tussen de stenen zit.

Tip 3  Plaats één of meerdere bomen in de tuin. Deze zorgen voor een beschut gevoel, schaduw op warme dagen en maakt jouw tuin optisch dieper ( omdat je ergens onderdoor kijkt)

Tip 4  Zorg ervoor dat je van binnen uit zoveel mogelijk op groen kijkt. Dit geeft een groener gevoel dan wanneer je tegen een terras vol tuinmeubilair aan zit te kijken.

Tip 5  Kies eens geurende planten of struiken die vlinders aantrekken. Op die manier geniet je nog meer van uw tuin.

Tip 6  Voor het makkelijk bijhouden van de tuin is het belangrijk de grootte van de plantvlakken in de gaten te houden. Zorg ervoor dat u straks overal goed bij kunt om de planten te kunnen onderhouden.

Tip 7  Probeer alles wat je niet mooi vindt aan het zicht te onttrekken door middel van beplanting. De contai­ners kunnen schuil gaan achter een wintergroene haag en dat lelijke schuurtje verdwijnt uit het zicht door er een wintergroene bamboe voor te zetten.

Tip 8  Een hoekje uit het zicht is altijd prettig om rommelige zaken (overbodige potten, tuinslang e.d.) aan het oog te onttrekken.

Tip9  Plaats een vijver of een waterelement het liefst zo dat je het van binnenuit ook goed ziet. Zo heb je er nog meer plezier van, ook in de winter.

Tip 10  Doe eens iets spannends met gras. Een gazon hoeft niet altijd rechthoekig te zijn. Elke denkbare vorm is mogelijk. Gras heeft een ruimtelijke werking en doet jouw tuin groter lijken. Maak daar gebruik van!

Deze tips komen van: 

Hoveniersbedrijf Effing
Dorpergaarden 8
7582 HV Losser
Tel: 053-5360062
website: www.effing.nl

Startpagina van Luitsz